Twijfel je tussen een kaas- of dessertgerecht voor Thanksgiving? Eet je kaas en eet hem ook met deze decadente desserts die het beste van twee werelden combineren. Van de klassieke appeltaart met cheddar kaaskorst tot een inventieve pompoentaart met gerijpte gouda, wij hebben het voor je.
Sommige mensen genieten van een plakje cheddar bij hun appeltaart. We brengen die Yankee- en Midwest-gewoonte naar een hoger niveau door kaas recht in de korst te bakken en plakjes te besprenkelen met gezouten karamel om de umami-rijkdom te versterken. Gebruik een 9-inch diepe schotel taartplaat voor dit recept.
Oude gouda geeft gekarameliseerde zoetheid en complexiteit aan ons favoriete herfstdessert: pompoentaart. Feestelijk voelen? Versier de taarttop met blad- of stervormen gesneden uit deegdeeg. Gebruik een 9-inch diepe schotel taartplaat voor dit recept.
Een draai aan de Amerikaanse klassieker, deze minitaartjes combineren zoet en hartig met de toevoeging van Landaff-kaas in hun schilferige, boterachtige korst. De cheddar in Welshe stijl, gemaakt in New Hampshire bij Landaff Creamery en gerijpt in Vermont bij de Cellars in Jasper Hill, vormt een verrukkelijke achtergrond voor gekruide appels en peren. Als je er niet aan kunt komen, vervang dan elke kaas in cheddar-stijl.
Scherpe veenbessen worden aangevuld met romige havermoutknapperige en romige mascarpone. Jonagold-, Honey Crisp- en Pink Lady-appels werken allemaal bijzonder goed in dit recept. Warm uit de oven het lekkerst.
Hoewel cake misschien niet het eerste is dat in je opkomt voor het Thanksgiving-dessert, maken wortel en gember dit een klassieke keuze voor kalkoendag. Roomkaas snufjes voor een stuk boter in dit decadente recept, terwijl ongezoete slagroom met gember ervoor zorgt dat de dingen niet te plakkerig worden.