Drie leidinggevenden spraken over problemen in de restaurantindustrie tijdens de Fast Casual Executive Summit die vorige maand in Indianapolis, Indiana, werd gehouden.
Shawn Lalehzarian sprak over hoe TikTok kan worden gebruikt als marketingtool. Foto door Networld Media Group.
Drie leidinggevenden spraken over problemen in de restaurantindustrie tijdens de Fast Casual Executive Summit die vorige maand in Indianapolis, Indiana, werd gehouden. Het is een van de vele branche-evenementen die worden georganiseerd door Networld Media Group, het moederbedrijf van SnelcasualPizza Marktplaats en QSRweb. Het jaarlijkse driedaagse Fast Casual Executive Summit-evenement trekt leidinggevenden van toonaangevende merken over de hele wereld. Het volgende evenement van het mediabedrijf is de Restaurantfranchising en innovatietop 20-23 maart 2023, in Coral Gables, Florida.
TikTok gebruiken als marketingtool
Als eerste sprak Shawn Lalehzarian, mede-oprichter van Red Chickz, die sprak over het gebruik van Tik Tok als marketingtool.
Lalehzarian verhuisde in 1998 naar de Verenigde Staten en sprak geen Engels. Hij begon zijn carrière als afwasser in een plaatselijk restaurant. Hij werkte in elke functie in dat restaurant en verhuisde uiteindelijk naar een functie waar hij een hele reeks restaurants opende in de VS en Canada. Hij was mede-oprichter van Red Chickz in 2018.
Met slechts één winkel konden ze een sterke aanhang krijgen op sociale media met 145.000 volgers op Instagram en meer dan een miljoen op TikTok. “In de afgelopen eeuw hebben we veel marketing- en PR-tools gebruikt om het koopgedrag van consumenten te beïnvloeden, van tv tot radioadvertenties en kranten. Al deze tools hebben één ding gemeen: ze waren allemaal één grote communicatie naar de consument. En deze sociale media zijn er gekomen, “zei Lalehzarian.
Ten eerste moeten we weten wat elk social media platform de consument kan opleveren. TikTok is een platform om gezien te worden, zei Lalehzarian. “Er zijn niet veel mensen die inhoud maken en op TikTok posten, maar ik beloof je dat er veel mensen kijken”, voegde hij eraan toe.
Communicatie is op twee manieren op TikTok, en mensen hebben de mogelijkheid om te communiceren met elk stuk inhoud dat een merk uitbrengt. Een merk kan die feedback gebruiken en meenemen naar het volgende stuk content dat wordt gemaakt.
Merken moeten relevant, creatief en schandalig zijn. “We hebben te maken met een andere generatie, en ik heb het niet alleen over het leeftijdsverschil”, zei Lalehzarian.
Zorg voor boeiende inhoud. “De inhoud die je op sociale media plaatst, hoeft niet perfect te zijn. Je wilt dat het onvolmaakt is”, voegde Lalehzarian eraan toe. Het moet in de buurt komen van wat u verkoopt.
Houd TikTok-video’s kort, ongeveer 15 tot 20 seconden, en gebruik indien mogelijk influencers. Volg trends, maar overweeg om ook een trend te starten.
“De mogelijkheid hebben om een video zo vaak als je wilt te posten en in dat formaat onder de aandacht van je consumenten te komen, heeft geweldig voor ons gewerkt”, zei Lalehzarian.
Sherif Mityas, president van Brix Holdings, sprak over persoonlijk contact met klanten. Foto door Networld Media Group. |
Persoonlijk worden met klantenSherif Mityas, voorzitter van Brix Holdings, sprak over hoe restaurants persoonlijk moeten worden in een altijd competitieve markt. Brix is het moederbedrijf van Friendly’s, Orange Leaf en Red Mango en andere merken met 450 locaties in 38 staten.
Mityas heeft een passie voor personalisatie. “Hoe breng je het tot leven als je een kleine tot middelgrote keten bent, misschien net begonnen?” hij zei. “Als we personalisatie zeggen, wat bedoelen we dan? … Mijn grote statement is dat loyaliteit dood is. Ik geloof niet in loyaliteit, en als ik dat verduidelijk, geloof ik duidelijk in loyaliteitsprogramma’s die werken. Maar er zijn veel loyaliteitsprogramma’s die er zijn waren het begin van personalisatie. Ken de gasten die naar je toe komen. Weet wat meer over hen.”
Begrijp wie ze zijn en wanneer en wat ze kopen, zei Mityas. Probeer ze op een ander niveau persoonlijk te betrekken. Hij zei dat 90% van de loyaliteitsprogramma’s in de branche veredelde kortingsprogramma’s zijn.
Als het een klein restaurant is, is het gemakkelijk om te weten wie de vaste klanten zijn. Je kent hun namen, hun families en wat ze bestellen. Het restaurant kan hun loyaliteitsprogramma’s aanpassen om hun ervaring beter te personaliseren. “Maar hoe doe je dat op schaal?” vroeg Mityas. “Hoe doe je dat als je nu 20 restaurants hebt? 50 restaurants?”
Ten eerste, hoe personaliseer je de verloving? Mityas zei dat je kunt personaliseren op basis van hoe en wanneer je contact opneemt met die gast. Je kunt patronen zoeken. Stel dat er elke dinsdag iemand binnenkomt. Wat is de drijfveer daarachter? Voetbalavond? “Wanneer neem je contact op met die persoon en ga je persoonlijk met hem of haar in gesprek? Misschien is het dinsdagmiddag om hem of haar te laten weten dat je iets speciaals hebt voor die avond, en dat je er bent wanneer ze nadenken over dat volgende eet- en drinkmoment, specifiek om die gast,’ zei Mityas.
Ten tweede, personaliseer het eten, bijvoorbeeld door een gast een ijscoupe te geven en hem of haar het te laten personaliseren met toppings die je ze geeft. Dat leidt vaak tot posts op social media. “Denk na over hoe je dat op verschillende delen van je menu kunt doen,” zei Mityas. “Dat is wat mensen willen doen. Ze willen iets laten zien dat ze hebben gemaakt en dat voor hen gepersonaliseerd is.”
Personaliseer ten slotte de ervaring. Tijdens de pandemie probeerden merken alles te personaliseren omdat alles digitaal was. Het is moeilijk te personaliseren wanneer gasten je restaurant binnenlopen, zei Mityas. Het heeft te maken met de teamleden die je in huis hebt.
Het creëren van een één-op-één ervaring staat centraal. Teamleden weten wie hun belangrijkste gasten zijn, dus welke tools krijgen ze om de ervaring te personaliseren? Overweeg gepersonaliseerde items buiten het menu voor die terugkerende gasten – iets speciaals, niet met korting. “Het is die verbinding die je kunt creëren,” zei Mityas.
Emily Rugaber, vice-president marketing voor Thanx, sprak over het bouwen van een loyaliteitsprogramma zonder kortingen. Foto door Networld Media Group. |
Loyaliteit zonder de kortingen
Emily Rugaber, vice-president marketing voor Bedanktsprak over hoe beloningsstrategieën zonder korting de omzet verhogen en de marges beschermen.
Rugaber zei dat aandeelhouders, exploitanten en marketeers zich afvragen hoe ze de winst kunnen verbeteren en tegelijkertijd de levenslange klantwaarde kunnen vergroten en hoe dit wordt gedaan in een ongekende tijd van nauwkeurig onderzoek naar budgetten.
“Loyaliteit in de restaurantindustrie is een vies woord geweest”, zei Rugaber. Het is gelijkgesteld aan kortingen, het is gelijkgesteld aan generieke, vaste, one-size-fits-all loyaliteitsprogramma’s en als gevolg daarvan hebben veel restaurantmerken de behoefte aan loyaliteitsprogramma’s in twijfel getrokken. Het digitale slagveld heeft de industrie volledig getransformeerd, zei Rugaber. .
Dus waar begin je?
Kijk eerst naar je huidige contentkalender. “Je hoeft geen nieuw menu te verzinnen. Je hoeft niet iets geks te doen. Kijk gewoon naar wat je al van plan bent te doen en zeg ‘waar kan ik deze ideeën in integreren?'”, zei Rugaber. “Als je binnenkort een productlancering hebt, een seizoensgebonden menu-item dat je binnenkort gaat lanceren, overweeg dan om je loyaliteitsleden of een deel van je loyaliteitsleden een paar weken eerder toegang te geven. Een paar dagen eerder zelfs. ”
Als je een menu-hack hebt waar klanten dol op zijn, herverpak het dan als loyaliteitsvoordeel.
Als je eenmaal natte voeten hebt, begin dan met het testen van AB die promo’s. Moet je 20% korting geven als 15% ook werkt? Is er een beloning zonder korting die u kunt aanbieden die u kunt toetsen aan een promotie? Soms zul je merken dat je de korting niet nodig hebt.
Brainstorm vervolgens over nieuwe ideeën. Denk na over uw merk. Breng zoveel mogelijk mensen in uw bedrijf bij elkaar en begin na te denken over ideeën. “Kijk naar je merk en zeg ‘Wat zou er op het merk staan?'” Zei Rugaber. Kijk naar je bedrijfsdoelen, kijk naar je klanten en vind de overlap. Integreer het in uw kernprogramma.
Herhaal ten slotte uw kernprogramma. “Als je loyaliteitsprogramma het afgelopen jaar, in de afgelopen zes maanden, niet is veranderd, doe je waarschijnlijk iets niet goed”, zei Rugaber.
Mandy Wolf Detwiler is de hoofdredacteur bij Networld Media Group en de site-editor voor PizzaMarketplace.com en QSRweb.com. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van voedsel, mensen en plaatsen.
Mandy, een bekroonde printjournalist, brengt meer dan 20 jaar ervaring mee naar Networld Media Group. Ze heeft bijna twee decennia besteed aan het behandelen van de pizza-industrie, van onafhankelijke pizzeria’s tot ketens met meerdere eenheden en bedrijven van elke omvang daartussenin. Mandy is te zien geweest op het Food Network en heeft talloze prijzen gewonnen voor haar berichtgeving over de restaurantindustrie. Ze heeft een onverzadigbare honger naar leren en kan je vertellen waar je de beste plakjes van het land kunt vinden na 15 jaar reizen en pizza eten voor de kost.