Openbaarmaking: als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Denk aan chocolade-worteltaart als een kruising tussen een Texas-bladtaart, een Mexicaanse chocoladetaart en een klassieke worteltaart. Of beschouw het gewoon als zijn eigen speciale traktatie, want er gaat echt niets boven.
Cacaopoeder, chocoladeschilfers, kaneel, pecannoten en wortelen creëren een showstopper-cake, nog beter gemaakt met de toevoeging van chocoladeroomkaasglazuur.
Ingrediënten
Er zitten heel veel ingrediënten in dit recept, maar het leuke is dat het bijna allemaal basics uit de voorraadkast zijn.
Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je ze verzamelt:
- Ik gebruik donkerbruine suiker voor een sterke smaak, maar koop het niet speciaal. Lichtbruine suiker zal goed werken.
- Er zit een kleine hoeveelheid zure room in het recept voor vocht en scherpte. Je kunt yoghurt vervangen als je dat bij de hand hebt.
- Het recept vraagt om 3 kopjes voedselverwerkte wortels – dit kost ongeveer 6 kleine wortels of 3 grote. Ik gebruik biologische wortelen en die schil ik niet eerst – ik boen ze gewoon goed schoon. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de wortels ook raspen met een handrasp.
- Ik gebruik donkere chocoladeschilfers. Als je de voorkeur geeft aan halfzoete of zelfs witte chocoladeschilfers, zouden die ook goed werken.
Hoe het gemaakt is
Begin met het mengen van de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, bakpoeder, bakpoeder en zout. Zet die opzij.
Klop vervolgens de boter romig met de bruine suiker en witte suiker. Dit duurt ongeveer drie minuten met een elektrische mixer.
Mix de eieren er een voor een door. Voeg vervolgens de olie, zure room en vanille-extract toe.
Meng de wortelen erdoor.
Meng vervolgens de droge ingrediënten beetje bij beetje erdoor tot ze net gemengd zijn.
Meng voorzichtig de noten en chocoladeschilfers erdoor.
Giet in een goed ingevette bakvorm van 9 “x11” en bak op 350 F tot een tandenstoker eruit komt zonder dat er iets aan vastzit – ongeveer 35 minuten.
Laat het minstens een uur afkoelen voordat je gaat glazuur. Verdeel vervolgens de chocoladeroomkaasglazuur gelijkmatig over de bovenkant van de cake. Ik voeg graag een beetje textuur toe met de achterkant van een lepel.
Versier eventueel met gehakte pecannoten en meer chocoladeschilfers.
Experttips en veelgestelde vragen
Kan ik dit als laagjescake maken?
Ja, bak het in twee rondes van 9″ en bevries tussen de lagen en bovenop de cake. Je hoeft de hoeveelheid beslag niet aan te passen.
Hoelang is deze taart houdbaar?
Bewaar bij kamertemperatuur gedurende maximaal 3 dagen, in de koelkast gedurende een week of in de vriezer gedurende maanden.
Kan ik de noten weglaten?
Als je niet van noten houdt of als er een notenallergie in je huishouden is, kun je ze zeker weglaten. Je zou kunnen overwegen om rozijnen of kokosnoot toe te voegen om de cake ingewikkelder te maken.
Gerelateerde recepten
Chocolade Worteltaart
Taart instructies
- Verwarm de oven voor op 350 F.
- Meng in een middelgrote kom bloem, cacaopoeder, bakpoeder, bakpoeder en zout. Opzij zetten
- Klop de boter met suiker en bruine suiker in een grote kom of de kom van een keukenmixer licht en luchtig. Dit duurt ongeveer drie minuten met een elektrische mixer.
- Meng de eieren er een voor een door.
- Meng olie, zure room en vanille-extract.
- Meng wortelen.
- Meng de droge ingrediënten beetje bij beetje door het natte mengsel tot ze net gemengd zijn.
- Meng voorzichtig de noten en chocoladeschilfers erdoor.
- Giet in een goed ingevette bakvorm van 9 “x 11” en bak tot een tandenstoker eruit komt zonder dat er iets aan vastzit – ongeveer 35 minuten.
- Laat het minstens een uur afkoelen voordat je gaat glazuur.
Glazuur instructies
- Mix de boter glad en romig – ongeveer 3 minuten met een keukenmixer op hoge snelheid.
- Voeg roomkaas toe en meng tot het volledig is gecombineerd.
- Meng de poedersuiker erdoor, kopje voor kopje.
- Meng cacaopoeder en zout erdoor tot het volledig is gecombineerd.
- Verdeel het glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de afgekoelde cake. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel om wat textuur in het glazuur te creëren.
- Versier eventueel met gehakte pecannoten en meer chocoladeschilfers.
Om dit als een laagjescake te maken, bak je in twee 9″ rondjes en bevries je tussen de lagen en bovenop de cake. Je hoeft de hoeveelheid beslag niet aan te passen.
Als je niet van noten houdt of als er een notenallergie in je huishouden is, kun je ze zeker weglaten. Je zou kunnen overwegen om rozijnen of kokosnoot toe te voegen om de cake ingewikkelder te maken.
Calorieën: 484kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwit: 6g | Dik: 25g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 69mg | Natrium: 386mg | Potassium: 304mg | Vezel: 4g | Suiker: 48g | Vitamine A: 2761IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 91mg | Ijzer: 2mg
Blijf verbonden!
Word lid van mijn mailinglijst – en ontvang een gratis eBook!
Schrijf me in!