Openbaarmaking: als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Mijn vanillekoekjes zijn geen doorsnee suikerkoekjes. Ze zijn overal gespikkeld met vanillebonen en de smaak schittert echt. Ze zijn kussenachtig en zacht met een textuur die lijkt op snickerdoodles. Sterker nog, ik noem ze graag vanilladoodles!
Deze koekjes zijn ongelooflijk eenvoudig te maken en zijn het hele jaar door geweldig om te serveren en te eten.
Ingrediënten
Om deze koekjes hun intense vanillesmaak te geven, gebruik ik vanillebonenpasta – een siroop gemaakt met vanillestokjes en vanille-extract. Vanilleboonpasta kan moeilijk te vinden zijn in winkels, dus ik raad aan om het online te kopen. Een alternatief voor het gebruik ervan is om 1:1 te vervangen door vanille-extract en de zaadjes van een vanillestokje toe te voegen.
Crème van wijnsteen maakt de koekjes extra mals en verbetert ook hun smaak met een klein beetje pittig.
Voordat ze de oven ingaan, rol ik de deegballetjes door de vanillesuiker. Ik bewaar altijd vanillesuiker in mijn voorraadkast (het is gemakkelijk te maken door gewoon wat vanillestokjes bij je suiker te bewaren). Als je echter geen vanillesuiker hebt, is het prima om gewone kristalsuiker te gebruiken. De koekjes zullen nog volop vanillesmaak hebben.
Hoe het gemaakt is
Deze koekjes komen zo gemakkelijk samen.
Klop eerst bloem, bakpoeder, zout en room van wijnsteen door elkaar.
Klop vervolgens boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het droge ingrediëntenmengsel beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten, meng tot het net is opgenomen.
Meng vervolgens een ei en de vanillebonenpasta erdoor.
Rol koekjesdeegballetjes uit met ongeveer 1,5 eetlepel deeg per bolletje.
Rol vervolgens elke bal van koekjesdeeg in vanillesuiker (of gewone kristalsuiker).
Bak ongeveer 10 minuten op 375 ° F.
Als de koekjes uit de oven komen, zullen ze erg luchtig zijn. Maak, terwijl ze nog warm zijn, met de achterkant van een lepel een inkeping in het midden van elk koekje. Dit is voor het uiterlijk, maar het heeft ook invloed op de textuur van de afgekoelde koekjes.
Experttips en veelgestelde vragen
Kan dit recept verdubbeld worden?
Ja! Het werkt perfect als het verdubbeld is.
Kun je het deeg van tevoren maken?
Ja! Je kunt de deegballen maken en ze maandenlang invriezen. Breng ze op kamertemperatuur voordat je ze door de suiker rolt en bakt.
Hoe lang zijn de koekjes houdbaar?
Bij kamertemperatuur blijven ze vijf dagen goed. Je kunt ze ook maandenlang invriezen!
Gerelateerde recepten
Vanille Koekjes
Malse koekjes met een zeer sterke vanillesmaak
- Verwarm de oven voor op 375 F.
- Klop in een kleine mengkom bloem, room van wijnsteen, bakpoeder en zout door elkaar. Opzij zetten.
- Klop in een grote mengkom (of een keukenmixer met peddelbevestiging) boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Meng het ei en de vanilleboonpasta tot het volledig is gecombineerd.
- Meng de droge ingrediënten beetje bij beetje door het mengsel tot een dik deeg.
- Rol met je handen balletjes deeg van elk ongeveer 1,5 eetlepel.
- Rol de deegballen in vanillesuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat ongeveer 1,5 “tussen elke deegbal.
- Bak gedurende 10 minuten of tot de koekjes zijn gepoft – ze zullen nog steeds erg zacht zijn.
- Terwijl ze nog warm zijn, drukt u het midden van elk koekje naar beneden met de achterkant van een lepel.
- Koel af op een koelrek.
Je kunt de deegballen maken en ze maandenlang invriezen. Keer terug naar kamertemperatuur voordat je de suiker erdoor rolt en bakt.
De koekjes zijn vijf dagen houdbaar op kamertemperatuur. Je kunt ze ook maandenlang invriezen!
Calorieën: 140kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 2g | Dik: 6g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 76mg | Potassium: 49mg | Vezel: 1g | Suiker: 10g | Vitamine A: 192IU | Calcium: 5mg | Ijzer: 1mg
Blijf verbonden!
Word lid van mijn mailinglijst – en ontvang een gratis eBook!
Schrijf me in!