Openbaarmaking: als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Deze churro-cupcakes komen het dichtst in de buurt van het eten van een churro zonder er echt een te eten! Ze hebben heel veel kaneel in het beslag, twee kaneelsuikerlagen, kaneelboterroomglazuur en nog meer kaneelsuiker bovenop!
Churro-cupcakes zijn een leuke optie voor Cinco de Mayo of wanneer je maar een speciale traktatie wilt!
Ingrediënten
Er zitten geen luxe ingrediënten in deze cupcakes! Hier zijn slechts een paar dingen om op te merken:
- Je zult merken dat veel van mijn cupcake-recepten, inclusief deze, cakemeel gebruiken. Het cakemeel zorgt voor een lichtere cupcake. Als je er geen bij de hand hebt, kun je bloem voor alle doeleinden vervangen. De cupcake zal net iets dichter zijn.
- Het recept gebruikt zure room om de cupcakes lekker vochtig te maken. Dit kan worden vervangen door gewone yoghurt.
- Je hebt twee eetlepels kaneel nodig voor het cakebeslag en nog een eetlepel voor het glazuur. Dus, zelfs als je al kaneel in je voorraadkast hebt, zorg er dan voor dat je genoeg hebt voordat je begint.
Hoe het gemaakt is
Tip: Als je een beginnende bakker bent, stop dan hier en neem eerst even de tijd om mijn bericht over het maken van cupcakes te lezen. Het behandelt enkele basisprincipes en biedt veel tips. Ik raad je ook aan om wat essentiële bakgereedschappen te kopen.
Begin met het mengen van suiker, cakemeel, kaneel, bakpoeder, bakpoeder, zout en boter gedurende ongeveer drie minuten met een elektrische mixer op hoge snelheid.
Meng eieren, zure room en vanille-extract en voeg toe aan het beslag.
Het is erg belangrijk om het beslag op dit punt niet te lang te mixen. Meng tot net gecombineerd. Een cupcake met een te gemixt beslag zal gedrongen en compact worden – iets wat je hier absoluut niet wilt. (Zie mijn bericht over het overmixen van cakebeslag voor meer informatie.)
Voeg melk toe aan het beslag, meng op lage snelheid tot het weer net gemengd is. Dit cupcakebeslag is heel dun – bijna vloeibaar.
Giet een dunne laag beslag in de vormpjes en voeg dan een laag kaneelsuiker toe. Ga door met het vullen van de voeringen voor ongeveer 1/4 vol en voeg dan een laatste laag kaneelsuiker toe.
Bedek met meer beslag tot de voering halfvol is. Het is erg belangrijk dat u de liners niet te vol doet.
Bak gedurende 14 minuten of tot het gaar is. Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een cupcake te steken; het moet er droog uitkomen.
Haal de cupcakes onmiddellijk uit de vormpjes en zet ze op het aanrecht of een koelrek om af te koelen.
Eenmaal afgekoeld, bestrijk met kaneelbotercrème en bestrooi met extra kaneelsuiker!
Experttips en veelgestelde vragen
Waarom kwamen mijn cupcakes eruit alsof ze uit de voeringen stroomden?
Deze rijzen flink tijdens het bakken. Zorg ervoor dat u de voeringen slechts voor de helft vult.
Hoe lang gaan deze cupcakes mee?
Je kunt ze drie dagen op kamertemperatuur bewaren of maximaal een week in de koelkast. Breng voor het serveren op kamertemperatuur.
Ik wil churros bovenop de cupcakes serveren, hoe doe ik dat het beste?
Ik stel voor om mijn churros of airfryer churros recept te maken, maar maak ze extra klein. Je kunt ze dan vlak voor het opdienen bovenop het glazuur leggen en ze zien er super schattig uit!
Churro-cupcakes
Kaneel Suiker Vullen Ingrediënten
Cupcake-instructies
- Verwarm de oven voor op 350 F (175 C).
- Meng in een middelgrote mengkom of kom van een keukenmixer suiker, cakemeel, bakpoeder, bakpoeder en zout. en kaneel.
- Voeg boter toe en mix op hoge snelheid met een elektrische mixer gedurende drie minuten of tot het luchtig is.
- Klop in een kleine mengkom eieren, zure room en vanille-extract tot een gladde massa.
- Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en klop op gemiddelde snelheid tot het net gemengd is.
- Voeg langzaam de melk toe en mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Het beslag zal vloeibaar zijn. (Maak je geen zorgen, je hebt niets verkeerd gedaan. Het hoort zo te zijn.)
- Meng de ingrediënten voor de kaneelsuikervulling in een kleine kom.
- Giet een dun laagje beslag in de cupcake vormpjes. Voeg vervolgens een dunne laag kaneelsuiker toe.
- Voeg meer beslag bovenop de kaneelsuiker toe totdat de cupcakevormpjes voor 1/4 vol zijn. Voeg vervolgens nog een dunne laag kaneelsuiker toe bovenop het beslag.
- Bedek de kaneelsuikerlaag met meer beslag tot de cupcakevormpjes voor de helft gevuld zijn.
- Bak gedurende 14 minuten en test dan of ze gaar zijn. Ze zijn gaar als er een tandenstoker uit komt zonder dat er nog nat beslag aan vast zit. Als ze niet klaar zijn, test u over nog eens twee minuten opnieuw.
- Als de cupcakes klaar zijn, haal je ze direct uit de vormpjes en laat je ze op een afkoelrek (of gewoon op je aanrecht als je geen afkoelrek hebt) afkoelen.
Glazuur instructies
- Klop de boter op hoge snelheid met een elektrische mixer in ongeveer drie minuten licht en luchtig.
- Meng er beetje bij beetje de poedersuiker door.
- Voeg kaneel en zout toe en blijf nog een minuut kloppen. Voeg desgewenst meer poedersuiker toe om het botercrèmeglazuur stijver te maken.
- Spuit of smeer op afgekoelde cupcakes en strooi eventueel nog wat kaneelsuiker erover!
- Pas op dat u het beslag niet te lang mengt en dat u de cupcake vormpjes niet te vol maakt.
- Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur – op die manier wordt alles soepeler gemengd.
- Omdat ieders oven net even anders is en je liners misschien een iets andere maat hebben dan de mijne, raad ik je ten zeerste aan om eerst een proefcupcake te bakken voordat je je hele batch bakt. Lees mijn veelgestelde vragen over het vullen van cupcakevormpjes om te leren hoe je een testcupcake maakt en waarom het nuttig is.
Calorieën: 431kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwit: 3g | Dik: 22g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 80mg | Natrium: 186mg | Potassium: 109mg | Vezel: 2g | Suiker: 43g | Vitamine A: 702IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 73mg | Ijzer: 1mg
Blijf verbonden!
Word lid van mijn mailinglijst – en ontvang een gratis eBook!
Schrijf me in!