Romige Broccoli Pasta, een heerlijke, romige, gemakkelijk te maken doordeweekse maaltijd, zal een belangrijk onderdeel worden van je wekelijkse menu!
Als je me zou vertellen dat een pastagerecht met broccoli favoriet zou worden, zou ik je nooit geloven. Ik ben dol op groene groenten, maar broccoli stond bijna onderaan mijn lijstje…maar nu niet meer!
Romige Broccoli Pasta is een van de gemakkelijkste en meest veelzijdige gerechten die ik ooit heb gemaakt. De textuur is geweldig en lijkt meer op pesto, en de smaak zal alle “anti-broccoli” -mensen voor de gek houden, inclusief kinderen!
Ik hield ook van dit idee voor een recept uit maart…de prachtige groene kleur is perfect voor St. Patrick’s Day of een andere gelegenheid in de lente. Ik wilde pronken met onze nieuwe Pot of Gold Pasta die schattige klavers, klavers en dollartekens combineert. Eerlijk gezegd heb je een pot met goud gevonden als je dit recept maakt!
Romige Broccoli Pasta begint met het stomen of koken van broccoliroosjes. Dat is eenvoudig genoeg voor zelfs een beginnende kok. Ik besloot wat van de kleine roosjes te bewaren om aan de individuele kommen toe te voegen als een soort gezonde garnering. Ook zorgen deze kleine bosjes verse broccoli ervoor dat het gerecht er gezond uitziet … OK, ik moet het nu zeggen … dit is een “uitspatting” gerecht, geen gezonde go-to!
U kunt een heerlijke smaak garanderen wanneer verse Parmezaanse kaas Reggiano en slagroom in de line-up van recepten worden opgenomen. Maar als je alle ingrediënten in een keukenmachine kunt doen en deze gewoon een paar keer kunt ronddraaien en een heerlijke saus kunt maken… dat is pas hemels! En een gemakkelijke doordeweekse optie.
Ik raad je ten zeerste aan om je eigen blok Parmezaanse kaas te raspen! Handraspen lijkt misschien veel extra werk, maar het is de moeite waard. De smaak en versheid kunnen niet worden nagebootst.
De handige voorverpakte geraspte kaas in zakjes is superhandig, maar bevat wel antiklonter- en vochtopnemende ingrediënten en de smaken zijn gewoon minder lekker.
Voor dit recept, waar kaas het hoofdingrediënt is, maakt de vers geraspte kaas echt het verschil. Let op: Gebruik, ongeacht uw keuze, nooit kaaspoeder in de groene bus! 🙂
Romige Broccoli Pasta Recept
Waarom al die ophef over broccoli? Wist je dat broccoli wordt beschouwd als een superfood? Hier zijn slechts een paar gezondheidshoogtepunten van broccoli:
- Broccoli zit boordevol vezels en antioxidanten. Plus meer goedheid!
- Broccoli is een goede bron van calcium en bevordert de gezondheid van de botten en tanden.
- Broccoli kan goed zijn voor de gezondheid van het oog. In mijn 50’s heb ik dit nodig …
- Broccoli kan het immuunsysteem ondersteunen en kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk.
Wauw … en de lijst gaat maar door. Bekijk dit voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van broccoli Gezondheidslijn artikel.
Als je dit als hoofdgerecht serveert, maak je met Romige Broccoli Pasta en een kleurrijke salade een heerlijk eenvoudig diner. Voeg wat gegrilde kip, varkensvlees of biefstuk toe en maak dit je zetmeelrijke bijgerecht, samen met wat extra groenten of een salade.
Echt, de smaken van deze saus passen gemakkelijk bij vrijwel elk menu. Ik heb deze pasta als hoofdgerecht en als bijgerecht geserveerd. Ik nam zelfs wat restjes mee naar kantoor voor de lunch, en serveerde het koud met wat overgebleven gegrilde kip….het was heerlijk!
Romige Broccolisaus voor Pasta
Wat zijn enkele andere tips of ideeën om deze heerlijke romige broccolisaus naar een hoger niveau te tillen?
- Bevroren broccoliroosjes kunnen ook worden vervangen, of zelfs de broccoli uit de handige stoomzakjes. Kook zoals aangegeven en voeg dan toe aan de keukenmachine.
- Gebruik een combinatie van kazen! Kazen met een sterke smaak zijn nodig om de heerlijkheid en kracht van de saus te bereiken. Je kunt ½ Parmezaanse kaas en ½ Pecorino Romano gebruiken. Ook hier zijn de harde fruitige en nootachtige kazen uit Italië perfect. Probeer je eigen combinatie!
- Stoom bloemkoolroosjes en broccoli samen en gebruik deze combinatie van groenten voor een vleugje smaak. Het is een andere manier om meer groenten in een heerlijk pastagerecht te verstoppen!
- Vervang ½ zware room en ½ half en half om het gerecht in het algemeen lichter te maken. Het kan zijn dat uw saus wat dunner van consistentie is. En zorg ervoor dat u uw smaakmakers indien nodig aanpast. Misschien probeer ik zelfs nog lichtere alternatieven voor de toekomst … blijf op de hoogte.
- Voeg in blokjes gesneden gegrilde kip of garnalen toe om wat eiwit en volume aan het gerecht toe te voegen. Lekker voor bij een hoofdgerecht.
- Top met gehakte druiven- of kerstomaatjes voor wat kleur en toegevoegde voedingsstoffen!
Dus hier zijn de feiten over dit recept. Als we broccoli in onze pastagerechten kunnen mengen en er blij mee zijn, dan moet het experimenteren doorgaan, vind je niet? Ik vind het heerlijk om een nieuw gerecht te ontdekken dat een onderdeel wordt van mijn repertoire van menu-ideeën. Maak alsjeblieft dit recept en laat me weten hoe het gaat!
Volg ons op Instagram voor meer happenings bij Pastabilities @worldofpastabilities of op Facebook @pastashoppeusa. We zouden het leuk vinden als je je plezier aan tafel met ons deelt!
Afdrukken
Ingrediënten
14 ons. zak Pot of Gold Pasta (of een andere korte vorm)
5 kopjes broccoli roosjes
3 T. boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
¼ kopje verse basilicumblaadjes, gescheurd of 2 t. gedroogde basilicum
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas (ik heb Parmezaanse kaas Reggiano geraspt voor de beste smaak, maar andere geraspte Parmezaanse kaas werkt ook)
¾ kopje heavy cream
1 t. zout
½ t. peper
Verse peterselie, gehakt voor garnering
Instructies
Broccoli stomen: voeg in een middelgrote pan ongeveer 2,5 cm water en broccoli toe. Breng aan de kook, dek de pan af en stoom tot de broccoli gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
Giet de broccoli af. Bewaar ongeveer ½ kopje kleine broccoliroosjes en voeg de rest toe aan een keukenmachine.
Voeg de boter, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, room, zout en peper toe aan de keukenmachine en pulseer tot het mengsel eruitziet als een pesto-achtige textuur. Proef en pas indien nodig zout en peper aan.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan een grote kom.
Giet romige broccoli over hete pasta en meng voorzichtig.
Serveer in individuele kommen en top met extra broccoliroosjes, verse Parmezaanse kaas en peterselie!
Notities
Rasp voor de beste smaak je eigen Parmezaanse kaas Reggiano en sla de voorverpakte kaas over!